Velkommen til H H Horses. Har du spørgsmål kan Henrik Hansen også kontaktes her:

 

E-mail: henrik@hhhorses.dk

 


NYHEDER FRA STUTTERI OG SPORTSSTALD:

 

 

Sølvmedalje hoppen Fiontini (Fassbinder x Blue Hors Romanov) vandt verdensmesterskabet for 6-årige dressurheste i Elmelo i Holland. Hun blev redet af Severo Jurado Lopéz.

Se video af ridningen her


 

HHHORSES DELTOG I ÅR IGEN VED HELGSTRANDS HINGSTESHOW den 9. April 2016.

Andreas Helgstrand brugte lejligheden under showet til at nævne det samarbejde, som HHHorses har haft de sidste år med Helgstrand Dressage omkring de vore to superhopper Fiontina og Fiontini (Fassbinder x Blue Hors Romanov), som resulterede i en guld- og sølvmedalje ved UVM for 5 årige heste 2015.

Imens red Severo Jurado Lopez Sølvmedaljehoppen Fiontini for de gæsterne i salen. Andreas fortalte det talstærke publikum, hvor meget det betyder for hans virksomhed, at de to hopper bliver trænet og fremvist i konkurrence fra Helgstrand Dressage.

 

 

Henrik får overrakt blomster af Andreas Helgstrand.

 

Fiontini og Severo Jurado Lopez

I år deltog vort stutteri desuden med to 5 ugers gamle føl efter Grand Galaxy Win på henholdsvis Dior (Blue Hors Romanov xDon Frederico) og Chatel´s Schurana (Blue Hors Don Schufro x Ravage Quintus) De høstede begge stort bifald hos publikum, som syntes om både typen og bevægelsen - vi glæder os til at følge disse to dejlige føl i fremtiden.

 

 

Føl efter Grand Galaxy Win og Chartel´s Schurana

 

Føl efter Grand Galaxy Win og Dior. 


PRINSESSE BENEDIKTES FORTJENSTMEDALJE 2016 TIL H H HORSES FOR OPDRÆT AF RAPITALA

 

 

Ved Dansk Varmblods store galleshow lørdag aften under Herning Horse Show fik H H Horses overrakt den fornemste pris i form af en forsølvet hesteskulptur, som prinsesse Benedikte har indstiftet til en hest, der har skabt bemærkelsesværdige resultater i sport og ridning.


Den præstigefulde ærespræmie - som uddeles hvert år i Herning - gik i 2016 til H H  Horses for opdræt at Sølvmedaljehoppen Rapitala efter Blue Hors Romavov x Solos Carex.
Rapitala er mor til de to enestående Dansk Varmblods-tvillinger Fiontina og Fiontini efter Fassbinder, som bragte både en guldmedalje og en sølvmedalje hjem til Danmark ved Verdensmersterskaberne for 5 årige dressurheste i Verden i Tyskland i 2015.
Rapitala blev vist frem i BOXEN for en fuld sal af begejstrede heste-enthusiaster redet af Louise Søgaard, og de to verdens-stjerner Fiontina og Fiontini blev fremvist at deres UVM-ryttere: Andreas Helgstrand og Severo Jurado Lopéz i en forrygende pas de deux.

 
 
 

 

ROYALT BESØG PÅ H H HORSES DEN 5. NOVENBER 2015

 

jeg er dybt beæret over at have modtaget H K H Prinsesse Benedikte og hendes hofdame Tove Hojergaard på et privat besøg på stutteriet i dag. Prinsessen kom for at få et indblik i stutteriets avl, som i 2015 resulterede i at de to tvillingesøstre

Fiontini og Fiontina blev verdens nr. 1 og nr. 2 for 5 årige dresssurheste i Verden i Tyskland.

 

Besøget varede 4 timer. Her fik jeg lejlighed til at vise Prinsesse Benedikte staldene med avlshopper og ungheste. Jeg viste 3 unghingste, som skal til forbesigtigelse i december 2015 og derefter to 1 års hopper og en enkelt ridehest -  de fleste af hestene havde relation til Fiontina og Fiontini og deres far Fassbinder (Fürst Heinrich x Caprimond).

 

Jeg fortalte om mine krav til hoppernes præstationer før de bliver sat i avlen, vi diskuterede hingtevalg og embrytransferteknik og  horsemanship i opdragelsen af de unge heste i løsdriften og på græsningsarealerne om sommeren.

Prinsessens dybe indsigt i hesteavl og hendes store passionerede interesse for heste gjorde besøget til en værdifuld og minderig oplevelse for mig og mine medarbejdere på stutteriet.

Efter frokosten var det en fornøjelse at kunne overrække et gavekort til H K H Prinsesse Benedikte på en bedækning ved Fassbinder.

Jeg havde bedt Det gamle Røgeri i Greve om at servere en let og lækker frokost anretning, Christina Sauerman om at lave blomsterdekorationer og Horsenews.dk om at tage fotos under besøget, se foto rapportagen herunder:

 

 
 

Prinsessen hilsen på Cambodia vinder af Unghestechampionatet 2014 I baggrunden ses moderen til Fiontina og Fiotini: ERDH Rapitala

 

Prinsessen viste stor interesse for opdrætshestene i den store lyse løsdriftstald, hvor 1 års hopper og avlshopper står


2 års hingsten Zubeldia F:B H  Zack M: RDH Dior e. B H Romanov

 

2 års hingsten Salustri F: Sezuan M: ERDH Rapitala e. B H Romanov

 

1 års hoppen Sundance F: Sezuan M: RDH Dior e. B H Romanov

 

 

1 års hoppen Charmonix F: Charmeur M: ERDH Rapitala e. B H Romanov

Prinsesse Benedikte blev meget rørt over gaven på en bedækning ved DV hingsten Fassbinder (Fürst Heinrich x Caprimond)

 

2 års hingsten Sanchez F: Sezuan M: SRDH Cupé e. Quaterback

 

Det gamle Røgeri i Greve stod for en udsøgt og appetitligt dekoreret forkost

De serverede også frokosten for Prinsesse, Benedikte Tove Højergaard og mig.

 
 
 

H H HORSES´ TO DV STJERNEHOPPER: FIONTINI OG FIONTINA

VANDT GULD OG SØLV VED VERDENSMESTERSKABERNE FOR 6 ÅRIGE DRESSURHESTE

SOM FOREGIK I VERDEN I TYSKLAND FRA 6. - 9. AUGUST 2015

 

Andreas Helgstrand havde lagt skarpt ud med 9.02 i finalen, så der var spænding til det sidste - kunne Severo slå sin mester med et vinderridt, - og kunne de to søstre holde afstand til de mange konkurrenter?

Da lystavlen viste 9.18 efter Fiontini og Severos ridt, var der kun 3 ekvipager tilbage - der begyndte vi at tro på sejren.

 

  De to hopper er bare så fantastiske - vi er så taknemmelige over at det lykkedes at vinde både guld og sølv til Danmark

 

Andreas Helgstrand, der er medejer af Fiontina lykønsker her sin berider Severo Jesus Jurado Lopéz med guldmedaljen på Fiontini.

Andreas Helgstrand og Severo Jurado Lopéz rider æresrunde for de begejstrede tilskuere på Fiontina og Fiontini. 

Vi fra H H Horses sender en kæmpe tak til TEAM Helgstrand for at dette projekt er lykkedes - alle i den stald har ydet deres bedste for at det kunne lykkes.

- En speciel tak til de to ryttere Andreas Helgstrand, der red Fiontina og Severo Jurado Lopéz, der red Fiontini.

 

Efter sejrsrunden var formanden for Dansk Varmblod og for World Breeding Federation forbi for at takke alle og lykønske os med sejren.

Se resultatet af klassen her

 

Andreas Helstrand, Henrik Hansen og Severo Jurado Lopéz

Jan Pedersen, Andreas Helgstrand og Henrik Hansen

Fiontina og Fiontini er embryohelsøstre (Fassbinder x B H Romanov) og deres mor sølvmedaljehoppen Rapitala er også avlet på stutteri H H Horses. I 2008 aflagde Rapitala årets højeste rideprøve i DV.

 

Andreas fortalte til pressekonferencen: "Fiontina og Fiontini har altid kæmpet om medaljerne, lige siden de unge. - Som 3 års blev Fiontina Årets hoppe og guldmedaljehoppe i DV, mens Fiontini blev sølvmedaljehoppe. - Som 4 års vandt Fiontina DRF´s dressurchampionat og som 5 års vandt Fiontini DV Dressurchampionat. - Denne gang var det Fiontini, der havde næsen fremme, men man ved aldrig, hvilken af de to, der er den bedste".

 

 

Karaktererne for Severo og Fiontini var:

Trav: 9.8 Galop: 8.0 Skridt: 9.1 Eftergivenhed: 9.6 Helhedsindtryk 9.4 Total: 9.18

 

Karaktererne for Andreas Helgstrand og Fiontina var:

Trav: 9.2 Galop: 9,3 Skridt:9.2 Eftergivenhed: 8.5

Helhedsindtryk 8,9 Total: 9.02

 

H H Horses har ikke mindre en 3 afkom med til UVM i Verden i Tyskland, 2015

 

Den 13. juli 2015 blev det danske hold af 5- og 6-årige dressurheste udtaget til at repræsentere Danmark efter den sidste UVM samling på Vihelmsborg.

 

Vi er utroligt stolte af at kunne meddele, at vort stutteri har avlet 3 ud af de i alt 8 udtagne heste.

Det er to 5 årige DV-hopper og helsøstre samt en 6 årig DV-valak

DV-Guldmedaljehoppen Fiontina (Fassbinder x B H Romanov) redet af Andreas Helgstrand

DV-Sølvmedaljehoppen Fiontini (Fasssbinder x B H Romanov) redet af Seevero Jurado Lopéz

DV-valakken Zardetto (B H Zack x B H Romanov) redet af Ferdinand Fisch

 

 Se liste over alle udtagne dressurheste til UVM i Verden her                       Foto t.h. af Zardetto

Fiontini (Se video fra 1. UVM samling i maj)

Fiontina (Se video fra 1. UVM samling i maj)


 

Fiontini og Severo ved Åbent Hus hos Helgstrand Dressage

 

Den 11. april var der Åbent Hus hos Andreas Helgstrand i Nordjylland, hvor han viste sine hingste og udvalgte rideheste for omkring 1000 gæster, var kommet fra hele verden for at se Helgsteand Dressage´s flotte show på denne dejlige forårsdag.

 

Andreas valgte at takke sine samarbejdspartnere i det forgangne år, og efter at Severo Jurado Lopez havde vidst Fiontini for publikum overrakte Marianne og Andreas en buket til Henrik, samtidig med at han takkede for den tillid H H Horses havde vist Helgstrand Dressage ved at lade dem fremvise de to embryo-søstre Fiontina og Fiontini til DV´s Unghestechampionat 2015.

 

 
 

 

Dansk Varmblods unghestechampionat i Herning blev en kæmpe succes for H H Horses.

 

En 1. og 2. plads til Fiontini og Fiontina redet af Severo Jurado Lopéz fra Helgstrand Dressage i Dressur og en 4. plads til Detriot redet af Louise Søgaard i DV´s unghestechampionat, springning.

 

"Det var en fantastisk følelse, vi er dybt taknemmelige for at have oplevet en sådan bølge af succes, og siger tak for alle de positive tilkendegivelser og den opbakning vi mødte undervejs.

 

Læs en artikel om H H Horses heste i Herning 2015 her

 

Henrik og Severo Jurado Lopéz modtager præmier for 1. og 2. placering i Unghestechampionatet dressur 2015 af DV´s formand Jan Pedersen for Fiontini og Fiontinis præstation.

 

Louise Søgaard, Detroit og Henrik ved præmieoverrækkelsen, for et flot 4-placering i Unghestechampionatet, springning 2015.

Se foto af Louise og Detroit i konkurrencen her under.

H H Horses fremstillede også unghingsten Marshall-Bell (se foto her under t.v.) til kåring sammen med Tine Christoffersen og Nicolai Jepsen i Regnstrup. Han blev ikke kåret, men viste sig fint frem navnlig under rytter på auktioenn redet af Louise Søgaard og her indbragte han 250.000 kr, da han blev solgt til Vivi og Christian Vang Lauridsen, læs mere om auktionen her

 
 

Inden fremmedrytteren kom på havde fiontini lagt sig i spidsen skarpt forfulgt af Fiontini og Charlotte Dujardin var ellevild af begejstring, da hun først kom op på Fiontina, hvilket udløste karaktererne 9,5 x 10.

Spændingen blev holdt til sidste hest i konkurrencen, som var Fiontini. Da Charlotte kom op på denne hest, var hun så euforisk af begejstring, at hun ikke var til at få ned igen. Det gav sig tydeligt udslag i karakteren, som var maximum: 10 x 10 og hermed var Fiontini ikke til at slå.

 

Hoppen betog alle og Fiontini inkasserede også Hestens Værns præmie for Gladeste hest, der blev overrakt af HKH Prinsesse Benedicte.

 

Se video af Fiontini redet af Charlotte Dujardin her       

Se video af Fiontiai redet af Charlotte Dujardin her

 

Se mere om Fassbinderdørtene: Fiontini og Fiontinas mor Sølvmedaljehoppen Rapitala e. B H Romanov/Solos Carex

 

Fiontini og Severo Jurado Lopéz

Fiontina og Severo Jurado Lopéz

Fiontini og Charlotte Dujardin

Fiontina og Charlotte Dujardin

 

Fiontina vinder af egnethedstesten i Region 7 med landets højeste point !

 

     
 

Ved egnethedststen på Sjælland søndag den 2. november 2914  vandt vores heste både dressurdiciplinen og springdiciplinen.

 

Detroit RDH (Diamant de Revel x Corrado I) blev redet til en sikker sejr af staldens faste rytter Louise Søgaard, de opnåede 887,5 points.

 

Vi glæder os til at have begge heste med til unghestechampionatet 2015.

 

 

På fotoet t.h. ser du Detroit og Louise ved præmieoverrækkelsen, og og herunder fra springningen.

 

Klik på fotoerne og se dem i fuld størrelse. Fotos fra Horsenews.dk

 

Se fotoerne af Fiontini under fotoerne af Fiontini herunder

 

Fiontina SRDH (Fassbinder x B H Romanov) og Joachim gjorde det helt fantastisk og de opnåede 915 points.

Herunder ser du fotos af Fiontini og Joachim ved egnethedstesten                     Klik på dette link for at se video af Joachim og Fiontinis vinderridt.

     
 

På Roskilde Dyrskue fra 30. maj til 1. juni opnåede stutteriets DV-guldmedaljehoppe Fiontina 24 points og ærespræmie.

 

I konkurrencen om skuets bedste føhoppe på tværs af racerne blev hun ÅRETS BEDSTE FØLHOPPE

 

Fiontinas hingsteføl efter Charmeur blev bedste DV føl og også udtaget til konkurrences om skuet bedste føl på tværs af racerne.

Også denne titel gik til vore hingsteføl efter Fiontina og Charmeur.

Den 26. maj holdt vi grill-aften for alle avlere i Region 1

 

I den forbindelse viste vi 7 af de 14 føl, vi venter i 2014.

Hotdances hoppeføl efter Charmeur

 

Diors smukke hoppeføl efter Sezuan

 

Don Dorissimos hoppeføl efter Sezuan

 

 Cambodias føl efter Kannan

 

Rapitalas hoppeføl efter Charmeur

 

Fiontinas hingsteføl efter Charmeur

 

 Cambodias føl efter Casall

 

Yderligere to føl er kommet til

06.03.14

Så er der kommet to føl mere! Guldmedaljehoppen Fiontina har fået et fint hingsteføl efter Charmeur og Detroit har fået et dejligt hoppeføl efter Carmarque.

 

Så kom årets første føl

27.02.14

Vi har nu fået årets første føl - et langbenet, brunt hoppeføl på sølvmedaljehoppen Fiontini og med Sezuan som far. Moderen er tvillingesøster til guldmedaljehoppen Fiontina, og det er hendes første føl, som vi naturligvis glæder os meget til at følge. 

 

Fem topheste til Tyskland

22.01.14

Som mange nok har læst på Ridehesten.dk så har Helgstrand Dressage solgt fem topheste til Tyskland - i blandt disse er Zardetto. Vi havde selvfølgelig glædet os rigtig meget til at skulle vise hans fantastiske udvikling frem i Herning i Unghestechampionatet, men vi må samtidig erkende, at vi lever af at drive forretning, og når prominente kunder melder sig på banen, må man slå til. Zardetto går en fremtid i møde i top professionelle hænder, og det glæder vi os rigtig meget over og vil med spænding følge ham fra sidelinien.

 

Link til nyheden på Ridehesten her  

 

Video fra forbesigtigelsen

14.01.14

Vi har fået klippet video sammen fra forbesigtigelsen i Vallensbæk.

 

Hopla's Fantast

 

Flotten Heimer 

 

Double's Fass

 

Billeder fra forbesigtigelsen 

13.01.14

Billeder af hingstene fra forbesigtigelsen ligger nu under deres egen fane i "Føl/ungheste" menuen. Vi var rigtig godt tilfreds med resultatet, hvor vi fik 2 ud af 3 hingste med videre til Herning.

 

Fine ord med på vejen

08.01.14

De tre hingste vi havde med til forbesigtigelsen i Vallensbæk har fået nogle fine ord med på vejen.

Læs artiklen her horsenews.dk 

 

Forbesigtigelse i Vallensbæk

05.01.14

Vi har i dag været i Vallensbæk til forbesigtigelse og kan nu glæde os over endnu en gang, at skulle have hingste med til Herning. Det drejer sig om hhv. Hopla's Fantast e. Favorit Ask/ I love you og Double's Fass e. Fassbinder/Royal Academy xx. De får nu nogle velfortjente fridage og så skal de gøres endeligt klar til Herning.

Klik på navnene og se fotos af begge hingste og en lille video af Hopla´s Fantast, der springer her

 

Christmas Show på Vilhelmsborg 

10.12.13

Det meget populære springstævne, Christmas Show, er for alvor i gang og Louise Søgaard er i dag draget afsted mod det jyske med First Night og Lancia II

 

Stor artikel i Ridehesten

10.12.13

Vi har tidligere berettet, at Thomas Bach Jensen fra Ridehesten var forbi vores stutteri. Nu er artiklen færdig og kan læses i december udgaven.

 

I november-december træner vi de unge hingste

10.12.13

Vi har altid spændende unghingste af gode afstamninger, som alle har potentiale som super rideheste. Nogle af dem fremstiller vi til forbesigtigelsen i beyndelsen af januar.

Herunder ses Giovanni efter Fassbinder på elitehoppen Ginger, der allerede har leveret en kåret hingst, en sølvmedaljehoppe, en RDH hoppe, der er hingstemor, en Prix St Georg hest eksporteret til USA, samt en unghest eksporteret til en østrisk Grand Prix-rytter. Foto: Horsenews.dk

 

 

Ridehesten kom forbi

14.11.13

Thomas Bach Jensen fra Ridehesten har været forbi os til en snak om vores stutteri, fordi han vil skrive en artikel på baggrund af dette års resultater. Det var en hyggelig dag med timers snak om vores yndlings emne - heste! 

Herunder et af de billeder han tog. 

 

 

Louise Søgaard rider her 4 årige Quantum, der lige er solgt til Schweiz

 

Egnethedstest region 7

10.11.13

Igår havde vi Zardetto e. Blue Hors Zack til egnethedstest i region 7 - nærmere betegnet Finstrupgård i Ålborg. Helgstrand Dressage ejer halvdelen af Zardetto, og det var således den nyeste rytter hos Helgstrand spanske Severo Jurado Lopez der på flotteste vis red ham til en overlegen sejr med hele 910 point. Han fik karaktererne trav: 9, skridt: 8,5, galop: 9,5, ridelighed: 9,5, kapacitet: 9,5. Han har p.t. landets andenhøjeste point og er altså videre til Unghestechampionatet i Herning. 

 

Her et link til ridehesten, der omtalte Zardetto med flotte ord og billeder - www.ridehesten.com/dk/Heste-nyheder/SeNyhed/

 

Her et lille sammenklip fra ridtet - Se video

 

Herunder følger nogle billeder fra en dejlig dag i Ålborg 

 

Trav: 9,0

 

En glad atlet med ørerne fremme 

 

Galop: 9,5

 

Severo Jurado Lopez & Zardetto til præmieoverrækkelsen

 

 

 

Tak til Severo for flot fremvisning af en veloplagt og tilpas Zardetto  

 

Eliteskuet 2013 - armene er svære at få ned! 

31.10.13

Eliteskuet 2013 var som tidligere beskrevet her på siden en ganske speciel oplevelse. I den forbindelse har vi holdt 'Medaljefest' og nu vil vi lige dele et par videoer af de to embryo-tvillinger Fiontina og Fiontini fremvist af Louise Søgaard. 

 

Se video af Fiontina 

 

Se video af Fiontini

 

Egnethedstest i Vallensbæk

28.10.13

Så er dette års egnethedstests over os, og vi var i weekenden afsted med to heste i Vallensbæk. Bedst placerede som nr. 9 blev Qupé efter Quaterback redet af Joachim Thomsen og Louise Søgaard viste Quantum også efter Quaterback frem og de sluttede som nr. 20.

 

Championatsfinalen

17.10.13

Zardetto sluttede som nr. 13 i dette års championatsfinale for 4 års med en score på 8,16 efter et fint ridt under Emma Ahlberg. 

Se resultatet af finalen her: live.rideforbund.dk/showResults.php 

 

JBK er i fuld gang

15.10.13

Dette års JBK er i fuld gang og vi har i 4 års klassen Zardetto e. Blue Hors Zack med. Han gik en rigtig fin tur i det stærke felt med Emma Ahlberg i sadlen og kvalificerede sig direkte til finalen med en pointsum på 8,66 og placering som nr. 9. 

 

Landsstævne i Hillerød 

First Night og Louise Søgaard havde et godt stævne i weekenden ved landsstævnet i Hillerød, her blev de placeret i 140 cm klassen. 

 

Zardetto videre til finalen i 4 års DSA 

24.09.13

I weekenden var Zardetto efter Blue Hors Zack/Blue Hors Romanov til start med Emma Ahlberg i sadlen ved DSA mellemrunden i Middelfart. Her kvalificerede han sig til finalen med en pointsum på 8,42 og placering som nr. 17. Helgstrand Dressage ejer halvdelen af Zardetto og varetager hans videre uddannelse. 

 

Bedre opfølgning på DVs Eliteskue 2013 kan næppe skrives!

11.09.13

Vi kan se tilbage på et utroligt veloverstået Eliteskue og må her dagene derpå stadig knibe os i armen for at forstå, hvad det præcist er, der er sket. Forud for weekenden havde vi på forhånd skrevet avler-historie, ved at være de første avlere til at have hele 5 afkom udtaget - resultatet skulle vise sig, at udbygge avlernes historiebøger yderligere. 

Hingsteføllet Salustri efter Sezuan/Romanov blev udtaget til finaleringen og endte dermed med at være blandt de 3 bedste af dette års kollektion af hingsteføl.

Salustri

 

 Salustri

 

I 2 års holdet blev Fairytale efter Fassbinder/Don Frederico udstillet. Hun var en smule mat på dagen, og kvalificerede sig dermed ikke til finalen. Hun skal nu holde velfortjent ferie og så ser vi frem til at starte hende op under rytter til foråret. 

 

 Fairytale

Fairytale

 

Højdepunktet ved hvert års eliteskue er altid holdet af 3-årige hopper - i år var ingen undtagelse, og særligt ikke for os. Vi havde embryo-tvillingerne Fiontini og Fiontina efter Fassbinder/Romanov med. De viste sig begge fint under rytter med Louise Søgaard i sadlen. Fiontini blev belønnet med sølvmedalje og Fiontina fik den eftertragtede guldmedalje! Fiontina fik en forrygende beskrivelse og det var med enorm stolthed at vi fik overrakt guldmedaljen. Yderligere blev Fiontina også vinder af den nystiftede pris "Skuets gladeste hest"

 

Fiontini

 

Fiontina under Louise Søgaard

 

 

Fiontina får overrakt gulerodskransen som bevis på titlen "Skuets gladeste hest"

 

 

I holdet for ældre springhopper havde vi Cambodia efter Carmargue/Corrado I. Hun har desværre pådraget sig en mindre skade i træning og blev derfor kun vist i skridt. Dommerne har dog så indgående et kendskab til hendes springevner, at det ikke havde betydning. Hun blev tildelt opdrættermedalje i sølv. 

 

 

 

Yderligere bør der tilføjes at sølvmedaljehoppen Rapitala er mor til 3 af de 5 afkom, vi havde med til eliteskuet! Hun venter i 2014 føl efter Charmeur. 

 

Som sagt så havde vi på forhånd skrevet avler-historie, men vi kunne tilføje endnu en bedrift, foruden at der aldrig før er én avler, der har haft hele 5 udtaget, så er det heller aldrig før sket, at én avler har modtaget 3 medaljer under samme skue, at det endda er 2 af sølv og 1 af guld er prikken over i'et!

Der er nu dømt ferie for hele banden og vi venter med spænding deres afkom i 2014.  

 

 Afslutningen på et rigtig godt Eliteskue 

 

Link til ridehesten her: www.ridehesten.com/dk/Heste-nyheder/SeNyhed/

 

Så er der katalog til Eliteskuet 

29.08.13 

Kataloget for dette års Eliteskue er nu online og vores hingsteføl Salustri er cover-model!

 

http://www.ridehesten.com/dk/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=20506

DVs Eliteskue på Vilhelmsborg 

 

DVs Eliteskue på Vilhelmsborg

 27.08.13

D. 6.-8. september afholdes DVs eliteskue på Vilhelmsborg og vi kan se frem til at hele 5 afkom er udtaget. 

I følafdelingen udstilles Salustri efter Sezuan/Romanov, der udmærkede sig i region 1 ved at vinde titlen som dagens bedste dressurbetonede hingsteføl. I 2-årsholdet udstilles Fairytale, der er efter Fassbinder/Don Frederico. Hun kvalificerede sig via Roskilde dyrskue ved at stå fløj. Foruden selv at være i gang med at bevise sit værd, er hun i øvrigt også helsøster til den kårede hingst Flashback. I 3-års dressurholdet udstilles de 2 embryosøstre – Fiontini og Fiontina. Selvsagt med samme afstamning, nemlig Fassbinder/Romanov. Fiontoni aflagde rideprøve i Sdr. Hygum region 4 og vandt sit hold. Fiontina dominerede i Ringsted region 2 ved første at være vinder af sit hold og senere på dagen opgradere titlen til dagens bedste hoppe. Slutteligt er 5-årige Cambodia efter Carmargue udtaget som følge af, at hun vandt Unghestechampionatet i springning i Herning tilbage i marts. 

Derudover er 3 af de 5 afkom ud af samme linje – moren til Salustri, Fiontini og Fiontina er sølvmedaljehoppen Rapitala. Forud for at hoppen blev indsat i avlen har hun udmærket sig ved som 2-års at stå fløj i DV holdet på Roskilde dyrskue. Efterfølgende aflagde hun som 3 års rideprøve med landets højeste dressur resultat, men også landets højeste resultat sammenlagt – dvs. både i dressur og løsspringning. Rapitala fortsatte et år i sporten, hvor hun som 4 års var vinder af egnethedstesten på Vilhelmsborg med Joachim Thomsen i sadlen. Igen som 4 års var hun pointmæssigt topscorer på landsplan. Rapitala er således i gang med at videregive sine fremragende brugsegenskaber, i år repræsenteret i form af hele 3 afkom til eliteskuet.

Fassbinder, er far til Fiontini, Fiontina og Fairytale, og er efter Fürst Heinrich/Caprimond. Han er avlet af det anerkendte stutteri Atterupgaard og indkøbt af Henrik Hansen og Hanne Lund på DVs elitefølauktion. Fassbinder blev kåret ved hingstekåringen i Herning 2009, og bestod efterfølgende materialprøven. Han blev allerede som ung solgt ud af landet til England, og med afsæt i ovenstående, har han altså på trods af sin unge alder allerede et flot CV i avlerregi.

  

Læs videre på nyhedssiden for uddybning og billeder af følskuet og sadelkåringerne. 

 

Følskue i Vallensbæk 

27.08.13 

Lørdag d. 17.08 var vi til følskue i Vallensbæk. Her deltog vi med hingsteføllet Salustri efter Sezuan/Romanov. Han fik en forrygende debut som fløj for de dressurbetonede hingsteføl med mange rosende ord fra dommerne og udtaget til Eliteskuet. Tusind tak for de flotte ærespremier fra Box4rent, Everhorse, Region 1, Rytteriet og Horsenews. 

Læs mere om dagen her: http://varmblod.dk/DK/NYHEDER.aspxaccb0da0bb1511df851a0800200c9a67=1&newsId=1081

 

 

 

 

 

Sadelkåring i Sdr. Hygum og Ringsted

26.08.13 

I Sdr. Hygum (region 4) aflagde Fiontini efter Fassbinder/Romanov sadelkåring. Hun gik en flot prøve og med et resultat på 860 point blev hun fløj i sit hold af 3-årige hopper. Med 9 i helhed blev hun udtaget til Eliteskuet. 

Weekenden var helt speciel, fordi Fiontinis embryo tvilling, Fiontina, gik sadelkåring i Ringsted dagen efter. Fiontina fortsatte, hvor søsteren slap dagen før, ved at aflægge en forrygende prøve med et resultat på hele 930 point. Hun udmærkede sig ved yderligere at blive dagens bedste hoppe og naturligvis udtaget til Eliteskuet.

Både ovennævnte hingsteføl Salustri, Fiontini og Fiontina er alle efter sølvmedaljehoppen Rapitala.

 Fiontini under Louise Søgaard i Sdr. Hygum 

 

 

Fiontina flot fremvist af Louise Søgaard i Ringsted 

 

 

 

 

 

 

Roskilde Dyrskue 

25.08.13 

Traditionen tro udstillede vi på Roskilde Dyrskue og i år var vores avl repræsenteret af 2-års hoppen Fairytale. Hun er efter Fassbinder/Don Frederico og altså helsøster til den kårede hingst Flashback. Hun stod fløj i holdet af 2-års DV hopper og udtaget til Eliteskuet.

 

Hingstekåring i Herning 

25.08.13 

Til DVs hingstekåring i Herning fik vi hjemmeavlet Flashback efter Fassbinder/Don Frederico avlsgodkendt. Foruden stoltheden over kåringen af Flashback kunne vi yderligere glæde os over hoppen Cambodia efter Carmargue, der udmærkede sig ved at vinde Unghestechampionatet i springning! Hoppen blev følgeligt udtaget til DVs eliteskue. 

Dagene i Herning vil blive tænkt tilbage på med stor glæde og stolthed over at seriøst avlsarbejde har båret frugt. 

 Cambodia flot fremvist af Louise Søgaard  

 

Qupé blev bedste dressurbetonede hoppe til sadelkåringen i Region 2

 

Læs hele artiklen fra Ridehesten her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Henrik Hansen – website udviklet af CMS Editor